En mysig lugn stund i soffan

Sitter här i soffan och myser med min älskade trollunge, han älskar att krypa upp så där jättenära, typ sitta i ansiktet på mig men just nu sitter han med min högra arm omkring hans rygg och så ibland lutar han huvudet mot min axel eller "småskallas" lite då och då. Finns nog inget bättre än att efter en intensiv vecka få gosa ihop sig med den mest underbara skatt som finns i ens liv och bara ta det lugnt!! Tänkte att han skulle få ta sig ett skönt bad innan middag, kvällsgröt, god natt-saga och allt det där.

Imorgon var det tänkt att vi skulle åka ut till mina föräldrar och stanna till söndagen, sen åka ihop med dem till lillebror och fira hans födelsedag lite för tidigt. Men som jag känner mig så blir det nog att avvakta natten och sen se om vi orkar åka ut imorgon men jag hoppas det för trollungen verkar sakna sin mormor, morfar och "Z". Oj som han har pratat om Z här i veckan. Gullungen!

Nej, ska ta vara på dem ca två timmar som trollungen är vaken, blir nog inte vaken så mycket längre för min egen del heller, sömnen verkar vara det som gör mig mest gott.

Love/ Bodaciuos L

Skolan tar på krafterna

Det har varit en intensiv vecka i skolan med föreläsningar, basgruppsarbete och diverse prylar och dagarna har varit långa så både jag och trollungen har varit rätt trötta den här veckan, igår började jag känna mig dålig, gick till skolan och orkade hela dagen men sen igår kväll hade jag feber med frossa, ont i kroppen och jag mår fortfarande inte så bra men en ordentlig natts sömn var iaf till lite hjälp, skönt att det är hemmastudier idag, har tills på måndag på mig att läsa det jag behöver så det känns lugnt. Ska läsa en hel del styrdokument och olika konventioner och direktiv kring etiska aspekter inom vården, väldigt intressant faktiskt. Jag är så peppad kring skolan, LOVE IT!

Nej, dags att krypa ner under täcket igen!

Love/ Bodacious L

Underbara skola!!

Jag är kär ;-)

Skolan känns helt underbar, kurskamraterna är supertrevliga och det här är toppen, längtar och ser fram emot dem här tre årens kommande utmaningar, trassel och skrattattacker, för dem kommer nog dyka upp allihop!

Nej, är för trött ikväll, måste orka imorgon, skriver mer när jag landat lite mer, ha tålamod trogna läsare, jag ser att ni finns =)

Love/ Bodacious L

Trollungen sjuk

Det tog drygt två veckor på dagis för trollungen att bli sjuk, iofs så har han varit frisk sen jul så en dryg månad har han varit frisk, men nu på kvällen fick han feber, redan tidigare under dagen och igår kväll så var han lite hängig och snorig men jag hoppades på att det inte skulle behöva bli så mycket mer men nu är febern ett faktum, har gett honom ipren och flytande bisolvon för han hostar en hel del också, lyckades övertala honom om att fortsätta iaf försöka sova genom att lägga honom i min säng. Jag får nog gå och lägga mig snart och vara beredd på att det kan bli en jobbig natt, skönt att det är två dagar helg nu, har vi tur så är han frisk nog för att gå till dagis på måndag. Hoppas, hoppas, hoppas!

För övrigt idag så var vi iväg till coop forum och handlade, blev en lekhjälm och pulka till trollungen, sen två kuddar att ha när gäster sover över, brukar alltid annars få offra en av mina och det blir inge bekvämt för mig men nu har jag två gästkuddar! Köpte även två stycken ungsformar så jag kan göra lasange, makaronipudding och sån mat, äntligen, det var på tiden.

Nej, är trött och hör att trollungen verkar vara på väg ur sängen. Lika bra att säga god natt!

Trollungen

Trollungen, din mamma älskar dig över allt annat! Finns inget jag inte gör för dig och det är fler än jag som känner detsamma för dig, kom alltid ihåg det! Du är älskad och omtyckt av många och du ska aldrig få känna dig oönskad!!!!

Dansar, skrattar och ler åt dåren

Du tar ju ta mig f*n priset! Du är helt idiotisk!!

Hur kan man agera som du gör? Vad är det för fel på dig? Seriöst, du kan inte ha några hela hjärnceller kvar..

Men tack för ett riktigt gott skratt, tack för att du serverade mig fyra ess på en hand och samtidigt kastade alla dina kort i sjön! Du gör allt så enkelt för mig.. Men du är en tragisk, svag och liten människa, du kommer få tillbaka det du gör en dag, det är jag övertygad om. Karma is a bitch!


Insikt

På tunnelbanan på väg till skolan kom jag fram till en stor insikt idag, jag börjar äntligen bli den person som jag vill vara! Den person som jag trivs med att vara, jag är inte hela vägen dit jag vill men en god bit på väg och jag är dessutom väldigt säker på att om jag INTE hade stått ensam, på egna ben och blivit så omskakad ända in i själen som jag blev av separationen från sonens pappa, så hade jag nog aldrig kommit till den punkt där jag är idag, där jag mår bra i mig själv på så många vis som jag inte gjort tidigare! Som sagt, finns fortfarande saker kvar att ändra på och jag har inte kommit hela vägen men mer än halvvägs och jag är allt tryggare i mig själv, jag vet att jag kan bli älskad så som jag är, oavsett vilka val jag gör i mitt liv vad gäller yrke, kroppens utseende och mina åsikter. Förstå vilken underbar känsla!!!!

Jag söker ingen bekräftelse från män längre (något som jag dock har gjort i flera år och många gånger på min egna fysiska och psykiska bekostnad), för jag vet, att den dag jag är redo att släppa in en man i mitt liv så kommer den rätta typen av man finnas där! Med betoning på rätta TYPEN, inte THE ONE eller något sånt men rätt typ, alltså en man som kommer se mig för den jag är, älska mig för den jag är, vilja leva den typ av liv som jag vill och som kommer få mig att må bra i min relation till honom, ge mig en närhet och en trygghet som ingen man någonsin gett mig! Bortsett då från den trygghet som min pappa ger mig så klart, men det är ju en annan typ av trygghet.

Min strävan mot att bli den person som jag vill vara, som jag trivs med att vara och som jag mår bra av att vara kommer alltid vara en pågående process även om den just nu är i en mer aktiv period. Det känns skönt att jag rätt så naturligt får verktygen för det här genom mina studier för att lägga ner tre års studier på att bli sjuksköterska kommer göra sitt kring en som person, man får nya perspektiv och många tankeväckande upplevelser genom praktiken, speciellt kan jag tänka mig att psykiatrin och akutsjukvården kommer vara oerhört lärorika.

Här hemma så har jag och trollungen kommit väldigt långt i att få en harmonisk relation, tror att det faktiskt har varit till stor hjälp när det verkligen mest bara varit vi sen i somras då hans pappa slutade dyka upp igen, jag vet inte men tror iaf att det gör sitt, för det går ju inte att komma ifrån att all den problematik som är mellan mig och hans pappa påverkar både mig och trollungen. Sen så känns det också som att både jag och trollungen är i behov av dem rutiner och vanor som vi arbetet upp senaste halvåret, jag har själv märkt en stor skillnad i hur jag orkar med det dagliga livet trots ekonomiska svårigheter, strul, trassel och vissa konflikter i omgivningen när jag väl började få in ordentliga rutiner kring hemmet, maten och så.. dock måste jag skärpa mig kring sömnen!!! Som sagt, det är ett pågående arbete ;-)

Nej nu ska jag snart hämta trollungen på dagis och därefter göra allt för att förbereda för morgondagen, ge mig styrka vänner!

Love/ Bodacious L

EN skön men tröttsam helg

Jo, det är rätt så tröttsamt både för mig och trollungen att vara borta från hemmet en helg hos mina föräldrar, inte så att dem tråkar ut oss, men just för att man hittar på så mycket saker där, pulkaåkning, promenader, ko-spaningar, bus, äta massa god mat, bli bjudna på tårta och sånt där gott som blir när någon fyller år och sen middagssällskap och andra besökare som dyker upp i samband med födelsedagsfirande. Så när vi åkte hem i eftermiddag var det väldigt skönt att få komma hem till lugna vrån och pyssla om oss lite. Trollungen tog sig ett bad, vi åt middag, busade lite, myste lite med sagoläsning och sen kröp vi upp i soffan och tittade på lite barnprogram samtidigt som trollungen gosade in sig extra mycket i min famn, såå mysigt! Är härligt att trollungen sätter värde i vår tid tillsammans när vi är ensamma efter en helg med mycket folk omkring oss. Det känns oerhört tryggt på något vis!

Imorgon är det dagis igen som gäller för trollungen och jag har ett möte på förmiddagen med M.E, sedan ska jag hem och städa lite, tvätta och rent allmänt göra mig redo inför veckans kommande utmaningar, ser på många sätt och vis fram emot helgen då allt ligger bakom mig, sedan vad det innebär märker jag först då.

Nej, nu ska jag njuta av lite lugn och ro i soffan innan sängen kallar mig, måste fortsätta komma i säng i tid.

Love/ Bodacious L

Sinnesrobönen

Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.

Låt dock aldrig min sinnesro bli så total
att den släcker min indignation
över det som är fel, vrångt och orätt.
Att tårarna slutar rinna nerför mina kinder
och vreden slocknar i mitt bröst.

Låt mig aldrig misströsta
om möjligheten att nå en förändring
bara för att det som är fel är lag och normalt,
att det som är vrångt och orätt har historia.

Och låt mig aldrig tvivla på förståndet
bara för att jag är i minoritet.
Varje ny tanke startar alltid
hos en ensam.



Den här bönen är för mig väldigt betydande sen ett drygt år tillbaka, jag har fått en insikt kring mycket vad gäller mitt och trollungens liv och hur andra personer och faktorer påverkar oss, men jag har också insett vad jag måste acceptera, vad som står utanför min makt och vad som är mitt att förändra och välja kring! Just nu behöver jag verkligen minnas den här bönen! Om en vecka så kommer jag stå med en stor pärs bakom mig och utgången är oviss men jag måste fokusera på en dag i taget och inte ta ut varken förlust eller seger i förskott.


Love/ Bodacious L

Väckt kl 7 av att någon ringer på dörren

Åh så kul, det ringer på dörren kl 7, jag stapplar upp och tittar i kikhålet men har inga glasögon på mig så jag ser inte så mycket, inser att det är fastighetsskötaren som kommit för att åtgärda toaletten som varit krånglig senaste tiden.. men kl 7?? Var det nödvändigt?

Jaja, nu är det iaf avklarat och jag och trollungen ska vara hemma idag, tog ledigt från dagis för trollungen, vill hinna få tid med honom innan skolan drar igång på allvar den 25/1. Så idag ska vi ha en dag tillsammans och bara mysa tänkte jag, sen i helgen ska vi till min familj, ha lite sen julgransplundring och fira mammas födelsedag.

Skriver mer senare, för trött just nu.

Love/ Bodacious L

Men oj

Jag säger då det, bara helt så där så dimper det ner ett extrajobb i mitt knä, ett perfekt extrajobb dessutom, dagtid på kundtjänst =) Det är ett gammalt jobb som jag jobbat för i olika perioder, men bara så där får jag ett mail från en ur personalen där som frågar om jag vill jobba för dem vid sjukdom, ledighet och semestrar! Det går ju inte att kalla det annat än perfekt tajming!!

I övrigt så har idag varit en lugn och bra dag, dokumentet som jag väntat på kom och det var bättre än jag hade kunnat våga tro och jag känner mycket lugnare nu, iaf för tillfället, men jag vet att jag kommer behöva ladda mina batterier för det kommer vara tufft ett tag framöver.

Nu ska jag ta en lugn kväll i soffan och vila inför imorgon, ska åka och skriva in mig på skolan och sen ska jag ta en sväng på stan och spana efter present till mamma och en kappa till mig, behöver en till tingsrätten men det får gå ändå i värsta fall. Om någon har tips på var man hittar snygga kappor till vettiga priser får denne gärna kommentera i bloggen och tipsa!

Love/ Bodacious L

En dag jag väldigt mycket behövde

Idag var en sån där dag då jag behövde få vara till någon annans hjälp istället för att någon hela tiden ska vara till min hjälp och som tur var behövde min pappa hundvakt när han skulle göra lite ärenden i stan, så pappa kom hit och tog en kopp kaffe med mig och lämnade över Z till mig. När pappa hade åkt så gick jag ut på vad som var tänkt som en liten kortare promenad men det slutade med att vi var ute i över en timme, var riktigt skönt att gå med Z och få tankarna på lite annat än det som är på gång kring trollungen just nu.

Z är en superfin hund som till 95% av tiden sköter sig så bra, han var jätteduktig idag och promenaden var skön för både mig och honom. När klockan närmade sig 15 så hade pappa fortfarande inte kommit iväg från sitt möte och jag skulle ju hämta trollungen på dagis, så Z fick helt enkelt följa med och hämta J, något som både Z och J uppskattade mycket. Lagom tills vi var framme vid porten så komma pappa åkande, han kom in en stund och spenderade lite tid med sitt favoritbarnbarn, hans enda också ;-) Sen fick dem ta och åka hem så jag och trollungen fick mysa lite efter en dagisdag. Så nu sitter jag här med trollungen bredvid mig, han tittar en stund på barnprogram innan vi ska ordna middag, städa, diska och allt det där vanliga som ska hinnas med innan läggdags.

Ikväll blir det tomatsoppa och pannkakor, tror iofs att trollungen bara kommer äta pannkakorna, han är inte alltid så mycket för soppa, kanske kommer med åldern eller så inte. Det lär märkas, ska iaf servera honom soppa och sen får vi se.

Imorgon ska jag nog faktiskt inte göra så mycket, känner att jag behöver ladda krafter inför den kommande veckan, så tänkte nog ta en dag och bara pilla mig i naveln och titta på film ;-)

Nej, nu ska jag ta och sätta igång med soppan, den tar lite tid och kan vara bra att grädda pannkakorna under tiden som soppan kokar så är allt klart när vi ska äta istället för att göra en sak i taget.

Love/ Bodacious L

Mutter morr

Personen i fråga som jag försökt få kontakt med under dagen gick äntligen att få tag på under eftermiddagen men hennes svar inte direkt det jag ville ha, hon ska skicka ett dokument till mig som jag ska läsa igenom innan det måste vidare till nästa instans senast på torsdag och vad säger människan? Jo, hon har inte skrivit det än, hon har haft en månad på sig och inte skrivit än, GAHH!! Jag får spader! Så nu sitter jag och väntar på att hon ska skriva det och maila det till mig senast imorgon förmiddag, hoppas innerligt att jag får det idag men rent krasst sett så kommer det väl inte förrän imorgon.

Underbara byråkrati!

Morr!

Ny vecka med nya saker att göra

Så var det måndag igen, trollungen är på dagis och lämningen gick riktigt bra trots att han inte varit där på nästan en månad. När jag kom hem så tog jag tag i min lista, hade en hel del samtal att ringa, bland annat för att felanmäla min toalett som börjar krångla med spolningen, sen boka om optikertiden, lämna studieförsäkran, ringa syokonsulenten på skolan, avskriva mig som arbetssökande hos ams och sen försöka jaga tag på ett antal personer. Blir riktigt irriterad på en av dessa personer, jag har försökt nå människan upprepade gånger sen innan jul och fortfarande inte hört av henne, hon är myndighetsperson så dem är ju som dem är ibland. Idag fick jag tag på hennes kollega som skulle lämna över mitt namn och nummer och be henne återkomma till mig, får se om jag måste ringa igen i eftermiddag men hoppas människan har vett att höra av sig, börjar bli ont om tid. Så just nu väntar jag på samtal från denna människa och sen från försäkringskassan, men dem ringer iaf upp inom vettig tid.

När dessa måsten är avklarade för dagen så ska jag planera veckans matsedel, göra inköp och sen tänkte jag nog faktiskt ta mig en liten välförtjänt paus med en dvd-film innan det är dags att hämta trollungen på dagis. Resten av veckan blir det att försöka få lite struktur och ordning inför skolstarten, på torsdag är det förregistreringen och då hoppas jag få en lista över kurslitteraturen så jag kan få lite chans att se över vad för litteratur jag ska köpa, vad jag ska låna och ja allt det där. Sen fyller min mamma år snart så jag måste komma på vad hon ska få för födelsedagspresent från mig och trollungen, är helt blankt i skallen just nu tyvärr, några förslag? Hon är ingen smyckesmänniska dessvärre.

Nej, åter till dem återstående sakerna på listan.

Love/ Bodacious L

En härlig lugn helg

Den här helgen blev över mina förväntningar och dem var inte direkt låga så det känns skönt. Trollungens faster R kom hit igår omkring kl 14 och en dryg halvtimme senare så kom min mamma. Vi satt och pratade lite, trollungen lekte och krävde deltagande från oss så vi satt och pysslade med lera, ritade och så samtidigt, supermysigt. När klockan närmade sig tre så lastade vi in oss alla i mammas bil och hon var snäll och skjutsade oss till bion. Sen åkte hon och trollungen vidare för att handla lite mat som mamma behövde.

Bion var toppen, var på Filmstaden Råsunda, väldigt mysig bio med lagom stora salonger måste jag säga. Vi såg Sherlock Holmes, grymt bra! Härligt filmad av Guy Ritchie, dem två timmarna flög fram. Sen åkte vi hem, jag gick raka vägen hem men trollungens faster sprang in på mataffären och köpte lite kyckling, frukt och glass. Väl hemma så tog avlöste jag mamma som hade en middagsbjudning att åka till och sen så satte jag igång med matlagningen, blev rotfruktslåda med kycklingfiléer och kall sås som R rörde ihop. Sen till efterrätt åt vi fruktsallad med lite glass, supergott. När trollungen hade somnat för kvällen så slängde vi in en dvd i spelaren, först såg vi Ice Age 3 och sen efter den blev det Inglourious Bastards. Jisses vilken film den sistnämnda var, men så är det ju Tarantino som ligger bakom den, det säger ju sitt! Vi trillade i säng omkring 1-tiden och sen fick vi sova tills trollungen började rycka i rullgardinens snöre och hoppa på mig vid halv åtta var det nog, sen släpade han ut mig i vardagsrummet där han upptäckte att faster fortfarande var kvar, oj, då blev han glad =)

Jag låg i min klassiska sömnkoma fram tills omkring kl 10, visst när trollungen bad mig ge honom frukost och så fixade jag det som alltid men sen var jag tillbaka i soffan och komade mig så att säga, men sen fick vi iaf lite fart och liv i mig och vi fixade till frukosten. Blev knäckesmörgåsar med ost eller leverpastej, tomat, gurka och paprika på, varsin kopp kaffe och sen yogurt. Perfekt start på dagen!

Vid halv tolv så tog trollungen sin vanliga vila och då passade vi på att se Narnia:prins caspian, den är ju nästan 2,5 timme lång och trollungen som brukar sova max 1,5 timme sov genom i princip hela filmen, var visst tufft att leka med mormor och faster under helgen. Resterande av dagen har varit lugn, tvättat och plockat här hemma och umgåtts med R tills hon åkte hem vid 18-tiden.

Nu sover trollungen sen nästan tre timmar tillbaka och jag har vikt all tvätt, packat ihop trollungens alla ute- och extrakläder till dagis imorgon och sen tagit det lugnt. Ska försöka komma i säng någorlunda vettigt, har så svårt att somna om kvällarna men måste börja få ordning om jag ska klara av skolan som snart kommer igång! Imorgon blir det att ringa lite samtal, uträtta lite ärenden, planera matsedel för veckan och handla maten och på torsdag ska jag registrera mig på skolan.

Natti natt!

Love/ Bodacious L

God morgon

Så sitter jag nu här i soffan, fortfarande i pyjamasen men ska duscha sen när trollungen sover sin vila så ser ingen större mening i att klä på mig vanliga kläder innan dess.. kanske lat men vem bryr sig, inte trollungen eller jag iaf!  Jag har ätit min frukost, delikatessknäcke med leverpastej och skivade tomater och druckit mitt morgonkaffe så nu står jag mig ett tag.

Trollungen håller på och dansar runt och leker med en boll här i vardagsrummet, han är bara för söt! Han pratar på sitt egna gulliga sätt, jag förstår bara vart tredje ord ungefär men han verkar väldigt nöjd med det han säger så det är nog vettigt ;-) Han börjar verkligen bli en stor kille, han har lärt sig att säga tack när han får saker oavsett vad det är, han gör slängkyssar till sin gosedjur om vi ska ut ur lägenheten. Det är bara så mycket charmiga saker som han har lagt sig till med på senaste tiden. Dock har han också gått och blivit immun mot ordet nej lite för ofta men det gäller väl för mig att vara lite uppfinningsrik och hitta nya sätt att säga nej på..

I helgen så blir det lite blandade aktiviteter, jag och trollungens yngsta faster ska gå på bio i eftermiddag, min mamma är snäll och kommer in och är med trollungen under tiden, sen åker vi hem igen och äter middag och kanske tittar vi på någon till film innan vi ska sova. Trollungen kommer ha kul med sin mormor och sen får han ju lite tid med faster imorgon innan hon åker hem igen. Sen på måndag är det tillbaka till dagis efter en lång ledighet för trollungen, han har inte varit på dagis sen 16:e december, var inte riktigt tänkt så men han var sjuk sista dagarna innan hans julledighet, var tänkt att 22:a december skulle vara sista dagen på dagis innan nyår men det blev helt enkelt lite tidigare. Tror trollungen har saknat kompisarna!

Har kommit in i lite nya morgonrutiner förresten, sitter och lyssnar på morgonpasset helg i P3 och bara är, inga måsten, disken är redan gjord efter frukost och tvn är avstängd, något som trollungen accepterar riktigt bra i allt större utsträckning, min nya regel är inget barnprogram efter kl 9 på morgonen och sen får man titta nån timme på eftermiddagen och sen max en timme efter middagen innan läggdags, även för mig gäller tv-restriktioner och jag måste säga att det känns skönt!

Nu ska trollungen få min uppmärksamhet innan det är dags för lunch och vila.

Love/ Bodacious L

Where is my Edward? Minus the fangs of course ;-)

Åhh, har precis sett Twilight! Underbar!

Var är min Edward? Var är min kärlek?



Jag vill ha passionen, jag vill ha kyssarna, jag vill ha åtråheten, jag vill ha närheten! Men ska det vara så ska det vara på riktigt, jag tänker inte leta, jag tänker inte jaga, jag tänker inte registera mig på massa dejtingsajter igen, nej nej, ska det vara så får han dyka upp där på gymmet, i skolan eller i kön till bion, hur som helst, så ska det bara ske. Jag tvingar inget, just nu är jag inte ens redo, men längtar tills jag är det!

Men för att vara redo så måste jag älska mig själv först, innan jag kan bli älskad och älska någon annan än trollungen förstås, honom älskar jag för alltid =)

Borde nog dra mig till sängs, en dag imorgon också och trollungen kommer väl studsa på mig om en 7-8 timmar och säga åt mig att gå upp, ge mig glasögonen och börja dra i rullgardin och persienner. Jag säger då det, trollungen vet verkligen vad han vill och han VET hur seg hans mamma är på morgonen *skrattar*

Love/ Bodacious L

Välkommen till min blogg!

Bodacious Mama här ;-)

 

Haha, det är en väldigt kaxig titel jag har valt för den här bloggen, rätt olikt mig som person men det kändes bara så rätt!

 

Här kommer jag blogga om min vardag som ensamstående, enastående mamma till trollungen J, om mina studier till sjuksköterska och om vardagens sorger och glädjeämnen. Håll till godo!

 

Love/ Bodacious Mama

 

Ps. För er som känner mig eller tror er känna mig, respektera att jag är anonym här! Tack =)


RSS 2.0